Zonneboilers

ZONNEBOILERS

Zonnewarmte voor sanitair waterverwarming en als verwarmingsondersteuning.

In principe is het mogelijk zonne-energie te gebruiken voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. De besparing op stookolie of gas is in elk geval aanzienlijk: u verbruikt ruim 60 procent minder energie per jaar, die u anders zou verbruiken voor de sanitair waterverwarming voor dagelijks gebruik. Wanneer u verwarming en sanitair waterverwarming combineert, kan de jaarlijkse besparing tot 35 procent van de in totaal benodigde energie bedragen. Met ruim 30 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van zonnewarmte-installaties, bent u bij Viessmann zeker van de meest geavanceerde techniek en de beste kwaliteit. Ongeacht of u voor een nieuwe condensatieketel op stookolie of gas, een houtstookinstallatie of een warmtepomp kiest - alle installaties van Viessmann zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een zonnesysteem.

Zonnewarmte: solaire sanitair waterverwarming.


Solaire sanitair waterverwarming biedt aanzienlijke besparingsmogelijkheden. Zo vormen zonneboilers in combinatie met een warmwaterboiler in onze contreien vooral tijdens de zomermaanden het interessantste alternatief voor het gebruik van de verwarmingsketel. Zelfs in het tussenseizoen kan met solaire ondersteuning van de kamerverwarming de verwarmingsketel vaak uitgeschakeld blijven.

Zonnesysteem met bivalente warmwaterboiler voor sanitair waterverwarming.


Het hart van deze oplossing is de bivalente warmwaterboiler. Bij voldoende invallend zonlicht verwarmt het solaire medium in de zonneboiler via de onderste warmtewisselaar het water in de warmwaterboiler. Wanneer de temperatuur daalt door de waterafname, bijvoorbeeld tijdens het nemen van een bad of douche, schakelt zo nodig de verwarmingsketel aan voor extra verwarming via de tweede kring.

 


Voor meer info contacteer ons

Vitocell Zonneboiler

Buiscollectoren

Vlakke collectoren