Warmtepompen

WARMTEPOMPEN

Warmtepompen

Eenvoudig principe, efficiƫnte werking

Warmtepompen zijn de beste keuze wanneer u lagere verwarmingskosten wilt combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie. De energie die een warmtepomp verbruikt, is gratis en onbeperkt voorradig in de natuur. De verwarmingsinstallatie heeft voor de aandrijving en de pompen slechts een kleine hoeveelheid stroom nodig om de natuurlijke energie bruikbaar te maken. Daardoor bent u onafhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt u actief bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot en de bescherming van het milieu.De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van een koelkast, maar dan omgekeerd.

Bij een koelkast wordt de warmte van binnen naar buiten geleid. Een warmtepomp werkt net omgekeerd. De warmte uit de lucht en de grond wordt via het verwarmingssysteem naar de woonkamer geleid. Om de temperatuur te doen stijgen, wordt de damp van een koelvloeistof verdicht, zodat de temperatuur hoog genoeg is voor verwarming en sanitair waterverwarming.


Omdat ze een aanvoertemperatuur bereiken die voldoende hoog is voor verwarming met radiatoren, kunnen deze warmtepompen ook gebruikt worden bij renovatie.


Voor meer info Contacteer ons

Werking

Split lucht-water

Grond-water

Lucht-water

warmte uit de bodem in combinatie met vloerverwarming/koeling.

Boringen op 3x126 meter diepte