Mindervaliden

BADKAMERS

Badkamer mindervaliden

Laat je badkamer je levenskwaliteit niet beperken!

Als men een dagje ouder wordt of leeft met een fysieke beperking, dan worden alledaagse zaken zoals zich wassen steeds minder evident. Met een aangepaste badkamer voor mindervaliden of senioren, groeit de badkamer letterlijk en figuurlijk met u mee en worden onnodige ergernissen en gevaarlijke situaties vermeden.


Een in de hoogte verstelbare wastafel bijvoorbeeld, een verhoogde toiletbril en enkele strategisch geplaatste handgrepen zijn kleine ingrepen die uw leefcomfort en veiligheid toch aanzienlijk kunnen vergroten.


Voor ouderen betekent zo’n aangepaste seniorenbadkamer vaak dat ze iets langer zelfstandig kunnen wonen zonder te moeten inboeten op persoonlijke hygiëne, en voor mindervaliden wordt het dagelijkse leven met een aangepaste badkamer ook aanzienlijk eenvoudiger. Niet altijd hulp moeten vragen in de badkamer respecteert ook de trots en privacy van senioren en mindervaliden en kan dus ook om emotionele redenen hun leven nét iets aangenamer maken.


Zo kunnen ook ouderen en hulpbehoevenden ten volle van een praktische en veilige badkamer genieten. Van kleine ingrepen tot complexere constructies voor rolstoelgebruikers, we passen de badkamer aan de gebruiker aan en niet andersom!


Vergeet u zeker niet te informeren of de werken voor een aangepaste badkamer mindervaliden of senioren in aanmerking komen voor tussenkomst door uw ziekenfonds of gemeente (afdeling Welzijn) of voor subsidies door de overheid of van het Vlaams Fonds (www.vlafo.be)?


Toepassingen badkamer mindervaliden en senioren


• In hoogte verstelbare wastafels

• Kantelbare spiegel

• Verhoogde toiletbril en wc’s die afspoelen én drogen na toiletbezoek

• Doucheruimtes verbreed, op vloerniveau en drempelloos voor rolstoeltoegankelijkheid

• Anti-slip ondergrond in douchecabines

• Plaatsen van handgrepen en zitbankjes in bad of douche

• Kranen met bewegingssensoren


Benieuwd wat we voor uw badkamer kunnen betekenen?


Contacteer ons en we laten het snel weten!

Illustraties